flyer 2021 afhaal wo en vrij page 001

Speciaal voor alle overleden Brabanders aan het coronavirus.

Voor mensen die dierbaren verloren zijn aan het coronavirus, is dit de gelegenheid er uitgebreider bij stil te kunnen staan.

De eerste coronapatiënt in Nederland werd in Tilburg in het ETZ-Ziekenhuis opgenomen op zaterdag 27 februari 2020, dat is op 27 februari 2021 precies een jaar na dato.
Helaas bleek al snel dat Brabant de brandhaard was van het coronavirus . Dat had zijn weerslag in de vele zieken, doden en veel verdrietige mensen.
In Brabant zijn in een jaar tijd op dit moment 2524 sterfgevallen vanwege het Coronavirus te betreuren..
De ons ontvallen Brabanders willen we op 27 februari herdenken in de Hasseltse Kapel in Tilburg, middels een bijzondere herdenkingsdienst die vanaf 17.45 uur ook digitaal uitgezonden wordt.

PB Kerstpakketten bij Praktijkcollege Tilburg page 001

2020 zit er bijna op en sinds maart is ons leven er behoorlijk anders uit komen zien. De angst voor de pandemie houdt ons in de ban. Dagelijks is er nieuws over aantallen COVID-patiënten die in het ziekenhuis liggen. De getallen zeggen ons niet veel, daarvoor zijn ze te abstract; evenals het R-getal dat ons regelmatig wordt voorgehouden. 5000 nieuwe besmettingen per dag... een R-getal boven de 1… wat betekent dat nu eigenlijk voor mij en mijn dagelijks leven? Het is zo ongrijpbaar en tegelijk zo vreselijk beangstigend.

flyernieuw2

Tilburg Vakantiestad! Inwoners die een activiteit in hun straat of wijk willen organiseren, kunnen hiervoor geld krijgen via Verrijk je Wijk. Verrijk je Wijk is een project van de gemeente waarbij wordt samengewerkt met de wijk- en dorpsraden van de gemeente. Omdat veel vakantieplannen onzeker zijn in de coronatijd, roept de gemeente op om iets in de straat of eigen buurt te organiseren. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter regels.

Via Verrijk je Wijk van de gemeente is het mogelijk om een bijdrage voor een activiteit aan te vragen. Vorig jaar is geëxperimenteerd met de zogenoemde Leefstraat. Activiteiten in straten in Tilburg georganiseerd voor en door Tilburgers. De gemeente wil ook dit jaar dit initiatief voortzetten.

Boeken Bezorgservice voor senioren de Bibliotheek Midden Brabant folder a5 page 001

Coronoasymbolen

raamposter

Overzicht anticiperen Corona landelijke hulp 002 page 001

taxi en zorgvervoer page 001

corona adviespount

Ferrari Mercedes combo Nederland

In opdracht van de gemeente onderzoekt Stichting Zet of mensen in Tilburg voldoende vervoersmogelijkheden hebben. Hierover stellen we u dus graag wat vragen. Het invullen kost ongeveer 5 minuten van uw tijd.

Het onderzoek gebeurt in de volgende wijken: de Kruidenbuurt (Tilburg-West), Stokhasselt en Heikant (Tilburg-Noord), Groenewoud en Broekhoven (Tilburg-Zuid) en Dalem (Reeshof). Woont u in een van deze wijken en bent u 18 jaar of ouder? Dan zijn we erg blij als u wilt deelnemen. Ook als u geen problemen ervaart rondom vervoer is het belangrijk mee te doen aan het onderzoek. Op die manier krijgen we een compleet beeld van de situatie.

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om en worden de gegevens anoniem verwerkt.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Zet bundelt de uitkomsten en presenteert die aan de gemeente Tilburg. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen dus de juiste maatregelen genomen worden voor de stad!

Klik hier voor de vragenlijst

activiteiten2019 2020 kruis

Wijkraad Tilburg 3 West

Een groep van betrokken (buurt-) bewoners, die zich met enthousiasme wil in zetten voor de wijk.
De wijkraad bestaat uit mannen en vrouwen in diverse leeftijden.

Het werken voor de wijkraad is vrijwilligerswerk.
Dit gebeurt naast een voltijd baan/studie en kent daardoor zijn beperkingen in 'besteedbare' tijd.

Onze ambitie is ‘Werken aan vitale wijken en dorpen, en de kracht van burgers vergroten’. Om dit waar te maken, staan we midden in de samenleving, dichtbij burgers. We zitten in de leefwereld van mensen. In alle leefdomeinen. Op een unieke positie. Hierdoor kunnen wij een brug slaan naar andere partners in de wijk of het dorp en gemakkelijk de juiste ondersteuning op de juiste plek krijgen. We leggen korte (tijdelijke) allianties die nodig zijn om de burger zijn|haar regie terug te geven.