logo wijkraadtilburg3westgemeentetilburgverrijkjewijkcontourdetwernf

Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

Tilburg, 31 maart 2021

Terwijl de coronacrisis alle evenementen platlegt, bereiden Draaimolen Festival en R-Newt Jongerenwerk het nieuwe festivalseizoen voor met jongeren. Beide partijen slaan de handen ineen om jongeren de fijne kneepjes van het draaien te leren. Gedurende twaalf weken volgen de jongeren iedere maandag in V39 workshops van ervaren Dj’s uit de scene. Op deze manier ontwikkelt jong talent zich ondanks de crisis en kunnen de jongeren in het – hopelijk snel volgend – nieuwe festivalseizoen zich aan een breed publiek laten zien.

Jongeren samen met hulp van Draaimolen Festival hun DJ-skills laten ontwikkelen; het stond al even op het verlanglijstje van jongerenwerker Rosa van Rooij: “Draaimolen is een super grote partij en zij waren ook gelijk enthousiast om deze mogelijkheid te bieden aan jongeren. Uit het brede netwerk van Draaimolen komen ervaren Dj’s Albert van Abbe, French II en Iris Rijskamp wekelijks een workshop aan de jongeren geven. Aan het eind van de twaalf weken hebben jongeren hun genre ontdekt en beheersen ze de basis skills die nodig zijn om een goede set neer te zetten”.

Deelname gratis

Een DJ-cursus is normaal behoorlijk duur en je hebt er verschillende apparaten voor nodig. Daardoor is dit niet voor iedereen toegankelijk. Met dit programma maken R-Newt en Draaimolen het wel voor iedereen toegankelijk. Het project is voor jongeren namelijk helemaal gratis te volgen! De DJ cursus wordt betaald door R-Newt uit het programma MDT. Er is plek voor 10 jongeren. Opgeven kan door je motivatie te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Corona als kans

Of dit project buiten corona ook mogelijk was? Jongerenwerker van Rooij schiet in de lach: “Draaimolen heeft het altijd super druk. Dus ja, corona geeft wat meer mogelijkheden. En ook de DJ-sets, die mogen we van 013 lenen omdat ze daar toch maar staan. Zo’n kans heb je normaal niet makkelijk”. Uiteindelijk wil Van Rooij in dit project toewerken naar een duurzaam netwerk van jonge Dj’s die samen oefenen en groeien. “En misschien uiteindelijk een collectief waar enthousiaste jongeren zich verder kunnen ontwikkelen in het organiseren van eigen toffe evenementen”, aldus een enthousiaste Van Rooij.