logo wijkraadtilburg3westgemeentetilburgverrijkjewijkcontourdetwernf

Masterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.xMasterpro Nivo Slider 3.x

petrus canisiusstraat 2

 

Vanuit Groen Xtra voeren wij het beheer en onderhoud uit in de openbare ruimte van grote delen van Tilburg. De openbare ruimte is van iedereen en daarom is het fijn als bewoners zich samen met ons inzetten om hun buurt een beetje mooier te maken.

 

Zo ook de bewoners in de Petrus Caniusstraat. Niet alleen helpen zij mee hun buurt schoon te maken door regelmatig met afvalgrijpers zwerfafval te prikken, zij gaan daarin nog een stapje verder. Prettig wonen is belangrijk en daar horen ook buurtactiviteiten bij, aldus initiatiefnemer Frank Huijbregts. In samenwerking met de initiatiefnemer is gekeken hoe hun stukje buurt nog groener en prettiger kan worden. Maar ook hoe wij kunnen samenwerken zodat de onderhoudskosten beheersbaar blijven.

Een en ander heeft erin geresulteerd dat er nu een beukenhaag geplant wordt om het veldje meer afgescheiden te houden van de straat. Daarnaast gaan er in het voorjaar bloemen en kruiden geplant worden. Met als resultaat dat het veldje een fijne plek wordt om samen te komen met de bewoners en een plek waar activiteiten georganiseerd kunnen worden. De bewoners gaan dit stukje groen zelf bijhouden. Hierdoor wordt er betrokkenheid van de bewoners gecreëerd, wordt de sociale samenhang vergroot, zijn bewoners meer buiten en meer tevreden met hun woonomgeving. Hoe mooi kan samenwerken zijn!