buren

flyernieuw2

flyernieuw

Bv0RgBhCIAARRAX

Op zaterdag 18 juli t/m zondag 26 juli organiseert De Zeven Geitjes in Tilburg een mini kermis met een nostalgische uitstraling in het Stadsbos013.

Het idee van deze kermis is om ouders met kinderen, opa’s en oma’s toch een leuke kermis beleving te kunnen bieden dit jaar. De behoefte om drukke pleinen in de binnenstad op te zoeken voor deze doelgroep is nog niet erg groot. Hopelijk kunnen we met dit initiatief een leuke uitkomst bieden!

Dus Wil je op een unieke locatie een beetje kermis beleven? Kom dan naar de mini kermis met nostalgische uitstraling bij De Zeven Geitjes in Stadsbos013. Attracties zijn onder meer een rups, draaimolen, diverse spelen, een spookhuis en nog veel meer!

Wanneer: zaterdag 18 juli t/m zondag zondag 26 juli van 12.00 – 21.00 uur.

Waar: De Zeven Geitjes, Reeshofdijk 18 te Tilburg

Tilburg Vakantiestad! Inwoners die een activiteit in hun straat of wijk willen organiseren, kunnen hiervoor geld krijgen via Verrijk je Wijk. Verrijk je Wijk is een project van de gemeente waarbij wordt samengewerkt met de wijk- en dorpsraden van de gemeente. Omdat veel vakantieplannen onzeker zijn in de coronatijd, roept de gemeente op om iets in de straat of eigen buurt te organiseren. Uiteraard met inachtneming van de 1,5 meter regels.

Via Verrijk je Wijk van de gemeente is het mogelijk om een bijdrage voor een activiteit aan te vragen. Vorig jaar is geëxperimenteerd met de zogenoemde Leefstraat. Activiteiten in straten in Tilburg georganiseerd voor en door Tilburgers. De gemeente wil ook dit jaar dit initiatief voortzetten.

Boeken Bezorgservice voor senioren de Bibliotheek Midden Brabant folder a5 page 001

In onze editie willen wij graag positieve berichten plaatsen t.a.v. Corona.

Wat heeft dat voor onze wijk betekend?

Hoe hebben wij elkaar kunnen helpen (jong en oud)?

Welke initiatieven zijn ontstaan?

Mocht U een mooi initiatief weten, laat het ons voor 23 mei 2020 middels een leuk stukje (graag met foto) weten.

Coronoasymbolen

raamposter

Overzicht anticiperen Corona landelijke hulp 002 page 001

taxi en zorgvervoer page 001

corona adviespount

Ferrari Mercedes combo Nederland

In opdracht van de gemeente onderzoekt Stichting Zet of mensen in Tilburg voldoende vervoersmogelijkheden hebben. Hierover stellen we u dus graag wat vragen. Het invullen kost ongeveer 5 minuten van uw tijd.

Het onderzoek gebeurt in de volgende wijken: de Kruidenbuurt (Tilburg-West), Stokhasselt en Heikant (Tilburg-Noord), Groenewoud en Broekhoven (Tilburg-Zuid) en Dalem (Reeshof). Woont u in een van deze wijken en bent u 18 jaar of ouder? Dan zijn we erg blij als u wilt deelnemen. Ook als u geen problemen ervaart rondom vervoer is het belangrijk mee te doen aan het onderzoek. Op die manier krijgen we een compleet beeld van de situatie.

Uiteraard gaan wij vertrouwelijk met uw gegevens om en worden de gegevens anoniem verwerkt.

Wat gebeurt er met de resultaten?
Zet bundelt de uitkomsten en presenteert die aan de gemeente Tilburg. Met de uitkomsten van dit onderzoek kunnen dus de juiste maatregelen genomen worden voor de stad!

Klik hier voor de vragenlijst

activiteiten2019 2020 kruis

Wijkraad Tilburg 3 West

Een groep van betrokken (buurt-) bewoners, die zich met enthousiasme wil in zetten voor de wijk.
De wijkraad bestaat uit mannen en vrouwen in diverse leeftijden.

Het werken voor de wijkraad is vrijwilligerswerk.
Dit gebeurt naast een voltijd baan/studie en kent daardoor zijn beperkingen in 'besteedbare' tijd.

Onze ambitie is ‘Werken aan vitale wijken en dorpen, en de kracht van burgers vergroten’. Om dit waar te maken, staan we midden in de samenleving, dichtbij burgers. We zitten in de leefwereld van mensen. In alle leefdomeinen. Op een unieke positie. Hierdoor kunnen wij een brug slaan naar andere partners in de wijk of het dorp en gemakkelijk de juiste ondersteuning op de juiste plek krijgen. We leggen korte (tijdelijke) allianties die nodig zijn om de burger zijn|haar regie terug te geven.